Korrekturläsning: korrekta konsekventa texter

Vi är högutbildade, erfarna och noggranna korrekturläsare. Snabbt och säkert ser vi till att dina texter blir konsekventa och korrekta.

Men ännu hellre lägger vi lite mer tid, och gör en språkgranskning: en djupare kvalitetsgranskning av textens språk, begriplighet, effektivitet och struktur, utifrån en analys av de läsare och syften du har.

Välkommen att höra av dig för en offert. Skicka gärna texten, eller ett utdrag, så kan vi ge dig en bättre bedömning om hur lång tid det skulle ta oss att granska den, och därmed vad det kan kosta. Om du vill skicka texten kan du använda e-postadressen kontakt (a) expressiva.se.

Du är också välkommen att ringa på 08-549 00 555 eller kontakta oss via vårt formulär längst ned på sidan.

Språkgranskning i flera steg – för smidigt samarbete och bästa resultat

För viktiga, prioriterade texter är du välkommen att arbeta i nära dialog med oss. Då kan vi ge det bästa stödet, vid rätt tidpunkt i ditt arbete. Det ger bäst förutsättningar för ett resultat som alla kan vara riktigt nöjda med. Här är ett förslag på upplägg – det kan gälla en rapport eller en hel webbplats eller vad som helst:

 1. Skicka ett tidigt utkast på struktur och innehåll, tillsammans med en kommentar om textens syfte och läsare, så kan vi bidra i diskussionen om vad texten ska innehålla och lyfta fram.
 2. Vi hörs på telefon eller Skype och diskuterar läsarnas behov, centrala termer med mera. Du får förslag kring ordning, perspektiv, anslag och annat övergripande.
 3. Skicka texten när du känner dig 70–90 procent klar.
 4. Vi återkommer med förslag kring rubriker, inledningar och disposition, samt övergripande kommentarer på språket.
 5. Skriv klart texten, med hjälp av våra kommentarer, och skicka det färdiga utkastet till oss.
 6. Vi arbetar igenom texten: korrigerar språkliga misstag samt föreslår tydligare meningsbyggnad och effektivare ord. Vi kan skriva en sammanfattning åt dig, eller bearbeta din sammanfattning mer rejält, i innehåll och struktur. Vi kan alltså lägga mer tid i vissa delar.
 7. Vi träffas, eller talar i telefon eller på Skype, och går igenom våra viktigaste förslag till ändringar. Tillsammans kommer vi överens om den slutgiltiga texten, så att den är bra utifrån både innehåll och begriplighet. Möjligen putsar du eller vi färdigt texten efter mötet.
 8. För allra bästa resultat låter du oss korrekturläsa och konsekvensgranska allting en gång till, när det ligger på plats i ett formgivet korrektur, eller på skärmen när det ligger på plats i webbtekniken, eller liknande.

Välkommen att kontakta oss!

 • Du får råd om skrivarbete och texter, ett par gånger om året.
 • Tack för att du intygar att du är en människa – då får vi inte så mycket skräppost!
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.