Expressiva = engagemang, erfarenhet, effekt

Vi på Expressiva arbetar för texter som ger den effekt du vill ha. Använd oss för att förbättra tonalitet, effektivitet, tillgänglighet, begriplighet, bemötande.

Expressiva består av ett gäng erfarna, driftiga, skärpta konsulter. Vi har alla universitetsexamen från språkkonsultprogrammet. Det innebär att vi har breda och djupa kunskaper om språket.

Vi kan ta en diskussion om hen eller vokalglidningen eller Rinkebysvenskan eller skillnaden mellan ordklasser och satsdelar.

Men vi diskuterar hellre bra och dåligt, än rätt och fel. Vi vill få era texter att fungera hos läsaren.

Självklart är det viktigt för det intryck ni ger att ni skriver korrekt … men det är ännu viktigare att texterna går bra att använda: att ni skriver bra saker, i en bra ordning.

Kompetens och klarsyn

Expressivas konsulter har spetskompetenser till exempel i kundservice, terminologi, lättläst svenska, medicinsk text, klarspråk, genusfrågor, normkritisk textgranskning, texter på webb och i e-tjänster, konvertering, tillgänglighet med mera.

Sedan 1999 har vi förbättrat texter, och inspirerat skribenter att utvecklas, hos mängder av företag, myndigheter och andra organisationer. Vi har också anlitats av flera universitet.

Vad vill du ska fungera bättre hos er?

Välkommen att kontakta oss!

  • Du får råd om skrivarbete och texter, ett par gånger om året.
  • Tack för att du intygar att du är en människa – då får vi inte så mycket skräppost!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.